Beograd

Beograd baš kao i drugi evropski gradovi, ima svoje staro i novo lice, spomene prošlosti i radosti mladih. Međutim, ono što gradove, a naročito ljude, čini drugačijim su njihova duša i ponašanje, šarm i otvorenost koji ih čine posebnim. Lepota našeg grada je u osmehu njegovih stanovnika, njihovoj spontanosti i toplini, prijateljskoj i ispruženoj ruci koja najiskrenije govori – “Dobrodošli i dođite nam opet!”

Belgrade is a special city - an endless story that never reaches an epilogue because of its long, rich, and above all, turbulent past that has left its mark, creating a unique environment on the European continent. Aside from Athens and a few others, Belgrade is one of the oldest cities in Europe, the ancient Vinca culture is one of the oldest on the continent.

Beograd je poseban grad – jedna beskrajna priča koja nikada ne dostiže epilog zbog svoje duge, bogate i, iznad svega, turbulentne istorije koja je ostavila svoje tragove, stvorivši jedinstvenu dušu bogatu razlikama i duhovnim tragovima. Pored Atine, Beograd je jedan od najstarijih gradova Evrope, a kultura Vinče je jedna od najstarijih kultura na kontinentu. 

Glavna ulica Vas vodi do Trga Republike, na kome se nalazi najčuveniji spomenik u gradu – spomenik Knezu Mihailu. Ovaj trg oivičen je sa dve glavne  ustanove kulture – Narodnim muzejom i Narodnim pozorištem.

Beograd se ponosi veoma specifičnom atmosferom i svojim dobrim vibracijama. Bogat noćni život pretvorio je Beograd u prestonicu zabave. 

Poznat po brojnim splavovima i klubovima koji garantuju odličnu zabavu, Beograd posetiocima nudi nezaboravne trenutke. 

Vreme koje provedete na mnogim drugim njegovim mestima navešće Vas da shvatite da ste se za Beograd vezali na poseban način. Ko zna kada tačno ova izvanredna hemija počne da se širi, samo znamo da Beograd ostaje sa Vama, čak i kada se pakujete i nameravate da odete, nikada nećete otići zauvek. Uvek postoje ljudi, gradovi i mesta kojima kažete DOVIĐENJA, a da im zapravo govorite VIDIMO SE USKORO.

Samo nekoliko stotina metara od glavnog gradskog trga, njegovo živahno i burno raspoloženje iščezava. Ukoliko želite da vidite opušteni Beograd, najbolje je da odete u Skadarliju, boemsku četvrt grada, ulicu kafića i restorana, popularno mesto u kojem uživaju Beograđani i njihovi gosti. Vreme tu kao da je stalo, a užurbanu svakodnevicu smenjuje opuštena atmosfera Skadarlije i stari duh grada koji živi drugim životom, okružen starim kućama. Propustite li Skadarliju i njen štimung, teško da ćete moći da osetite istinsku dušu grada i njegovih stanovnika. To je ulica prošlosti i nostalgije za prošlim vremenima, a odlika joj je vreme koje je stalo za nas i zbog nas.

Video

Društveni mediji

Designed and Developed by Igor Radisic